Naaicursus voor kinderen 9 tot 14 jaar

Samen met Eeke of Elisabeth ontwerp en maak je van alles op de de naaimachine. De tijden van de naailes staan in het boekingsformulier (starttijd 15:30 of 15:45 op donderdag). Op dit moment is er alleen plek in de donderdaggroep.
Inclusief materiaal, wat betekent dat precies?
In het atelier zijn kindvriendelijke naaimachines aanwezig. Daarnaast is er een grote wand vol stof en materiaal waar de kinderen uit kunnen kiezen om hun eigen projecten van te maken.
Hoe ziet een naailes eruit?
Doordat de naailesgroepen klein zijn en er vaak een stagiaire aanwezig is om te helpen, kunnen kinderen alles maken wat ze maar verzinnen!
Een naailes begint altijd met ranja terwijl we we wachten tot iedereen er is. In het atelier heeft elke cursist haar/zijn eigen bakje waar het naaiproject in bewaard wordt. Het eerste project is een zelfontworpen knuffel, een kussen of een tasje. Daarna is er veel meer keus en liggen er in het atelier allerlei voorbeelden en is er een map vol patronen en inspiratie. Kiest je zoon/dochter bijvoorbeeld een t-shirt? Dan hoort zelf ontwerpen er ook bij! 10 Minuten voor het einde van de les ruimen we op en is er overleg over wat er in de volgende les gaat gebeuren. Als het nog bijzonder materiaal mist, wordt er gekeken of de docent dat kan meenemen en klaarleggen voor de volgende les. De lessen zijn namelijk inclusief materiaal!
Eerste les is een proefles
De eerste les is vrijblijvend: na de eerste keer kun je aangeven wel of niet de rest van de cursus te volgen. Deze eerste proefles kost 20 euro. Wanneer je via het boekingsformulier de cursus boekt, betaal je deze 20 euro. Wanneer je zoon/dochter graag de rest van de cursus volgt, sturen we voor het resterende bedrag na de eerste les een factuur per e-mail.

FAQ

Op 10, 11, en 12 januari 2023 zijn de eerste lessen van de aankomende cursus. Een cursus bestaat uit 8 lessen. In de voorjaarsvakantie zijn we gesloten.

In een groep zitten maximaal 4 of 5 kinderen. Daarnaast is er meestal een stagiaire aanwezig.

Op dinsdag en woensdag geeft Eeke les en op donderdag geeft Elisabeth les.

Een cursus van 8 lessen kost 180 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal uit onze stoffenkast.

Begin je net met naailes? Dan zijn er heel veel voorbeelden van projecten om uit kiezen. Knuffels, kussenhoezen, etui’s, tasjes, boekkaften, simpele kleding. Hoe langer je op naailes zit hoe makkelijker je je eigen ontwerp maakt en in elkaar zet! In het atelier is een kleine stoffenwinkel aanwezig waar je stoffen kunt kiezen voor jouw project. 

Menu