over ons

StofLab Groningen is gestart in 2017 door Elisabeth(33 jaar). Sindsdien 2021 werken we samen met een team om een zo uitgebreid aanbod van leuke cursussen en activiteiten te bieden. Per 1 juli 2023 verhuisden we naar Van Lenneplaan 11, waar we een stoffenwinkel en naaicafé openen per 3 augustus 2023! Elisabeth en Zoë organiseren en runnen samen de winkel en alle activiteiten.

onze locatie

Onze locatie aan de Van Lenneplaan 11 bestaat uit de winkel (70 m2), een lesruimte (35) m2 en daaraan vast het atelier van Felix van Driem. De locatie is ook te huur voor je eigen activiteiten, zoals vergaderingen, bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeestjes tot +/- 10 personen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze winkel
Je kunt ons vinden aan de Van Lenneplaan 11, in het rijtje naast de Kattenkliniek, de Wijertbar en schuin tegenover de bibliotheek. Voor onze winkel hebben we een klein terrasje waar je koffie/thee met iets lekkers kunt nuttigen. 

Parkeren
Let op, van maandag t/m vrijdag is het van 9:00 tot 18:00 betaald parkeren. 

Het atelier

Achter de winkel is het atelier waar de lessen en workshops plaatsvinden. De ruimte biedt plaats aan maximaal 10 personen, maar de lessen vinden plaats in kleine groepjes van maximaal 5 tot 7 personen.

Een sfeerimpressie:

Kom langs vanaf 3 augustus 2023 om de stoffen te bekijken op woensdag t/m zaterdag van 12 tot 17, of ontdek ons terras in rustig Wijert. 

Adres
Van Lenneplaan 11, 9721PC, Groningen

 

ons team

Elisabeth

Organiseert workshops en is Chef Digitaal: Ze maakt de planning, nieuwsbrieven, leuke posts en digitale lespakketten. Geeft les op donderdagmiddag en vrijdagmiddag. Daarnaast beheert ze samen met Zoë de stoffenwinkel.

Zoë
Zoë, 31 jaar en nu samen met Elisabeth eigenaar van StofLab Groningen. Op haar elfde kroop ze achter de naaimachine van haar moeder, om er nooit meer achter weg te komen. Sinds een jaar of tien geeft ze les aan huis aan beginners, naast een baan op het gebied van kunst- en cultuureducatie. 
 
Petra

Een echte vakvrouw, die haar kennis niet alleen doorgeeft in de lessen op woensdagochtend en vrijdagochtend, maar ook toepast in haar bedrijf Zibayou, waar ze als kleermaakster kleding maakt in opdracht. 

Eeke

Zij maakt de kindernaailessen op dinsdagmiddag en woensdagmiddag tot een feestje!

Felix

Onze (nederlandsprekende) Amerikaanse couturier houdt zijn werkplaats direct aan de winkel van StofLab. Alle maatwerkvragen zijn bij hem aan het goede adres.

Lotte

Geeft les op woensdagavond en organiseert het jongerenatelier. 

Annemieke

Naast haar les op donderdagavond, houdt Annemieke zich bezig met de inkoop en boekhouding van de stoffenwinkel. Daarnaast is ze ambassadeur van de Groninger Fair Fashion beweging: GROFF. 

Sandra

Sandra geeft momenteel geen les bij StofLab, maar is wel bij veel evenementen te vinden en we sturen graag iedereen door naar haar voor bijvoorbeeld een op maat gemaakte bruidsjurk. 

Reviews

Inez
Inez
beginnende naaister
Lees verder
Fijne plek waar ik 2 cursussen heb gevolgd. Genoeg om met zelfvertrouwen verder thuis aan de slag te gaan. Leuk dat er nu een plek in Groningen is waar je met je naaivraag gewoon naar toe kunt gaan!
Karlijn
Karlijn
Lees verder
Ik ben een complete beginner en voelde me hier helemaal op mijn plek
Anton
Anton
Lees verder
Ik wilde eigenlijk alleen leren hoe je kleding repareert maar heb een broek gemaakt en begin nu aan een gilet. Elisabeth is heel erg geduldig en een fijne lerares, echte aanrader!
Maurien
Mauriencursist sinds 2017
Lees verder
Ik ben een van de eerste cursisten van StofLab. Ik kan het best zonder hulp, maar vind het toch fijn dat ik mijn vragen kan stellen tijdens lessen of Ongestoorde Dagen.
Vorige
Volgende

contact

Menu