Naailes voor kinderen

Samen met Eeke of Elisabeth ontwerp en maak je van alles op de de naaimachine op dinsdag, woensdag of donderdag van 15:30 tot 17:00.

 

Inclusief materiaal, wat betekent dat precies?
De naailessen vinden plaats in het atelier achter de stoffenwinkel. Tijdens de les mogen de kinderen in de winkel komen als ze iets nodig hebben. Stof, bandjes, garen, alles wat ze nodig hebben om iets te maken is inclusief in de naailessen. Als het project nog niet af is blijft het in het atelier in het eigen bewaarbakje van de cursist. Wanneer het af is mag het natuurlijk mee naar huis!

Hoe ziet een naailes eruit?
Doordat de naailesgroepen klein zijn en er vaak een stagiaire aanwezig is om te helpen, kunnen kinderen alles maken wat ze maar verzinnen!
Een naailes begint altijd met ranja terwijl we we wachten tot iedereen er is. In het atelier heeft elke cursist haar/zijn eigen bakje waar het naaiproject in bewaard wordt. Het eerste project is een zelfontworpen knuffel, een kussen of een tasje. Daarna is er veel meer keus en liggen er in het atelier allerlei voorbeelden en is er een map vol patronen en inspiratie. Kiest je zoon/dochter bijvoorbeeld een t-shirt? Dan hoort zelf ontwerpen er ook bij! 10 Minuten voor het einde van de les ruimen we op en is er overleg over wat er in de volgende les gaat gebeuren. Als het nog bijzonder materiaal mist, wordt er gekeken of de docent dat kan meenemen en klaarleggen voor de volgende les. De lessen zijn namelijk inclusief materiaal!

Eerste les is een proefles
De eerste les is vrijblijvend: na de eerste keer kun je aangeven wel of niet de rest van de cursus te volgen. Deze eerste proefles kost 20 euro. Wanneer je via het boekingsformulier de cursus boekt, betaal je deze 20 euro. Wanneer je zoon/dochter graag de rest van de cursus volgt, sturen we voor het resterende bedrag na de eerste les een factuur per e-mail.

 

Meedoen?

 

Aanmelden kan via een berichtje naar [email protected]!

 

Er is momenteel (update: 2 september 2023) plek op woensdag en donderdag en de startdatum van de cursus is in overleg! 

FAQ

De lessen beginnen na de zomervakantie 2023, in de eerste week van september, maar later instromen kan ook.

In een groep zitten maximaal 4 of 5 kinderen. Daarnaast is er meestal een stagiaire aanwezig.

Op dinsdag en woensdag geeft Eeke les en op donderdag geeft Elisabeth les.

Een cursus van 8 lessen kost 180 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal uit onze stoffenwinkel. Mogelijk kom je in aanmerking voor vergoeding van de cursus vanuit het Jeugdfonds voor sport en cultuur. Kijk op https://kieseenclub.nl/ voor meer informatie. 

Begin je net met naailes? Dan zijn er heel veel voorbeelden van projecten om uit kiezen. Knuffels, kussenhoezen, etui’s, tasjes, boekkaften, simpele kleding. Hoe langer je op naailes zit hoe makkelijker je je eigen ontwerp maakt en in elkaar zet! In het atelier is een kleine stoffenwinkel aanwezig waar je stoffen kunt kiezen voor jouw project. 

Menu