Recycle een overhemd

Van gebruikte kleding nieuwe kleding maken

Tijdens de lockdown vorig voorjaar voelde ik me, zoals zovelen van ons, opgesloten als een vogel in een kooitje. Deze hele situatie was net als voor iedereen helemaal nieuw voor mij. Dus zocht ik een stille hoek in huis op (zolder) waar ik dan even met mijn eigen ongenoegen afleiding kon zoeken. Vele uren zat ik daar, naaimachine op een klaptafel. Niet te hard het pedaal intrappen van de machine, anders trilde de boel uit elkaar.

Stof op

Vele kledingstukken zagen het daglicht. Toen alle stoffen uit mijn voorraad op waren, begon ik aan de versleten overhemden van mijn man. Creativiteit brengt je ergens toch? En het was erg goed voor mijn humeur en dus voor de rest van mijn gezinsleden.

Oude overhemden
Voorwaarde voor recycling van overhemden is dat je kledingmaat kleiner is dan die van het oude overhemd, want van de restjes maakte ik een nieuwe kraag omdat dat altijd het onderdeel is wat compleet versleten is met al die baardstoppels die er dagelijks langs schuren. Of je maakt van 2 oude overhemden 1 nieuwe. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wat je nodig hebt is een goed patroon van een blouse. (bijvoorbeeld de Bruna van LMV). Maar kijk ook naar gemak (lees: wat kan ik nog gebruiken). Ik gebruikte nl. gewoon het voorpand en de boord van het overhemd. Alleen heb ik de kraagstaander vervangen door een opstaand boordje wat ik zelf tekende naar aanleiding van de boordlengte die het overhemd al had.

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Laatste berichten

Categorieën

Zo doe ik het!

Inspiratie

Stoffenkennis

Duurzaamheid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Menu